Biografi

Peter Sternäng

Målare och grafiker.


Har gjort ett 50-tal separatutställningar sedan 1985, huvudsakligen på gallerier i Stockholm, Malmö och Göteborg men också i Borås, Umeå, Karlstad, Växjö, Helsingborg och Helsingfors.
Han har också ställt ut på Ystad Konstmuseum och Kristianstads Länsmuseum samt på konsthallarna i Sölvesborg, Växjö, Falsterbo, Karlskrona och Malmö.


Bland 50-talet samlingsutställningar kan nämnas Mini Print International i Barcelona, Grafik i Kobe, Japan, Grafikbiennalen i Krakow, Polen, Lundabiennalen i Lunds konsthall, Svenskt 1900-tal på Göteborgs Konstmuseum 1988, Aqua 95 på Kristianstads konsthall, Nordisk Akvarellsalong i Norge och Nordisk Akvarelannuale i Roskilde, Nordisk Akvarell på bl a Waldemarsudde i Stockholm 1998, Skulptur inför år tvåtusen på Skissernas Museum i Lund samt Konstmässorna i Herning på Jylland och på Forum i Köpenhamn.


Peter Sternäng är representerad på bl a Nationalmuseeet i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Skissernas Museum i Lund och museerna i Malmö och Ystad. 
Sedan länge förlägger Peter Sternäng en del av arbetsåret till små byar på Peloponnesos i Grekland.

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Copyright by Galleri Pictor 2019