top of page

Januari 2017

01/06/17

Med några undantag och en smärre omhängning kommer Julsalongen att hänga kvar på galleriet under januari och februari men då öppen endast efter överenskommelse. Bilden ovan är en akrylmålning av Marie-Louise Ullmark som deltar med sex målningar på utställningen. Glaspjäser av Ebba von Wachenfeldt, glasfat och glasljusstakar, finns fortfarande att se liksom några glasskulpturer och keramiska skulpturer av Erika Höglund. 

Sätt färg på tillvaron..

01/06/17

...och dröm dig bort en stund från det gråtrista vinterslasket och tänk dig en varm sommareftermiddag under parasollet vid havet. Målningen ovan är gjord av Karin Parrow Taube, lillasyster till Evert Taube och sällskapet runt bordet kan vara hennes vänner och målarkamrater, till och med Karins målande storasyster Märta och med största sannolikhet sitter sällskapet vid stranden på Stenungsön i Bohuslän, där Karin bodde. Båda systrarna Taube var konstnärer och kom att räknas till den stora grupp målare som kallas "göteborgskolorister".

Utställningen visas  på Bohusläns Museum i Uddevalla under tiden 1 april - 27 augusti 2017. 

Läs vår blogg om göteborgskoloristerna!

Välkommen till nya hemsidan!

04/10/16

Det har blivit dags för ny hemsida. – en modern och mer tidsenlig och mer lätttillgänglig hemsida. Den nya hemsidan bygger, liksom verksamheten, främst på bilder. Därför får bilderna nu en mer framskjuten plats med alla konstnärerna presenterade genom bilder istället för i en lista. Konstnärerna är fortfarande placerade i alfabetisk ordning och det blir direktlänk till ”album” och biografier.

 

Nytt är att vi inte kommer att ha en lista på tidigare utställningar och när det gäller kommande och pågående utställningar presenteras de i avdelningen för nyheter och aktuellt. Tidigare utställningar hör till galleriets historia och kommer att få plats i andra sammanhang.

 

I avdelningen för nytt och aktuellt kommer vi också att presentera nya konstnärer och ny konst av konstnärer som vi redan samarbetar med. I denna avdelning lägger vi även interna och externa länkar till händelser som vi vill uppmärksamma, till exempel när vi har publicerat ett nytt inlägg på bloggen.

 

Den gamla hemsidan har ”tjänat oss väl” som det brukar heta i politiska sammanhang när något blivit ålderstiget eller förbrukat. Vår förra hemsida publicerades före bredbandets tid då modem och kablage gav begränsat utrymmet för bilder. Fram till i dag (10 feb 2016) har dock den gamla hemsidan haft närmare sjuttiotusen besök.

 

Vi tackar så hjärtligt för alla tidigare besök och hoppas att den nya hemsidan skall bli lika välbesökt. Välkommen in!

 

Webmaster för nya hemsidan är Andrea Coster. Hon har gett Galleri Pictors hemsida ett nytt och fräscht utseende och det är hon som kommer att lösa framtida behov av tillägg och förändringar. För innehållet i övrigt svarar galleriet.

Please reload

bottom of page