top of page

Lis Gram

Bosatt i Egaa, Århus, Danmark. Arbetar med måleri och konsthantverk, textil.
Utbildad på avdelningen för Textil på Kunsthåndværkskolen i Köpenhamn (1958-62) samt hos målaren William Hansen i Strib.

Bland många grupputställningar genom åren kan nämnas "Form og Stof" på Kunstmuseet Trapholt i Kolding, Internationella textiltriennalen i Lodz, Polen, International MIniature Exhibition i Vera Cruz, Mexico, "Kunststof" på Brandts Klædefabrik i Odense, "Dansk textil och Design" på Ein Harod museet i Israel, "5 Kvinnor i Norden" i Kalmar, "Miniatures 2000", Museum of Art and Design i Helsingfors, Gallery Peggy Hopper, Hawaii, Skovhuset i Værløse, Danmark, Modern Artist Gallery i Reading, England, Galleri Svenshög, Lund och Andersen Art i Köpenhamn.

Separatutställningar på bl a Gallery Space 21 i Tokyo, Galleri 86 i Lodz, Polen, Galleri Krøyer och Galleri Progres i Danmark.
Bland många offentliga uppdrag kan nämnas "Kirsebærshaven" i kyrksal i Hillerød, Danske Bank i Egå, Skulptur för Kalmar kommun, Amtsgården i Århus och gavelmåleri i Brande, Danmark.

Hon finns också representerad på Det Danske Kunstindustrimuseum i Köpenhamn, Politikens Kunstfond, Statens Kunstfond, Århus Amt och Nagoya University of Arts i Japan.
Lis Gram har också undervisat på diverse konstskolor under många år, bl a som ledare för textillinjen vid Konsthögskolan i Kolding, som gästlärare på bl a Ärhus Kunstakademi och i Vicenza, Italien, Kunst Hochgeschool i Amsterdam, University of Alaska och i Anchorage i USA.
Hon har också deltagit i en mängd workshops och symposier i bl a Irland, Italien, Slovakien, USA, Ungern, Holland, Litauen och Danmark.

Lis Gram har också rest Jorden runt som föredragshållare med början 1970 på Århus Akademi. Föredragsturnén under mer än 30 år har fört henne till universitet och konsthögskolar till bl a Japan, Nova Scotia, Italien, Kalifornien, Oakland, Amsterdam, Israel och Australien.

Lis Gram var Galleri Pictors sommarutställare 2007 tillsammans med keramikern Aase Haugaard från Århus.

pdf.png
bottom of page