top of page

Robert Greenhalf

F. 1950. Bosatt i Tonbridge, Kent, England.
Arbetar med träsnitt, torrnål, akvarell och olja. Författare till böcker om djur- och fågelliv.

Han har studerat på Eastbourne and Maidstone Colleges of Art, Examen 1971 med "Diploma in Art and Design in Graphics".

Arbetar så mycket som möjligt direkt inför motiven som ofta är natur, djur i naturen, särkilt fåglar samt hus- och tamdjur. Han är medlem i "Society of Wildlife Artists" och "Royal Society of British Artists" Han är också medlem in en grupp, "Artist for Nature Foundation" som arbetar för att uppmärksamma hotade naturområden. Han har då bl a medarbetat i böckerna "Portrait of a living Marsh", "Artists for Nature Visit Extremadura" och "Sails, Wind and Meadow Birds".

Under en period av fyra år arbetade han med dokumentation av fågellivet i Parc des Ecrins i franska alperna vilket resulterade i illustrationer till "Atlas of the Invertebrates of the Parc des Ecrins". Han har också arbetat med projektet "The Parc Natural Regional de Briere" i Bretagne.

Han har haft flera separatutställningar i Storbritannien, Irland, Frankrike, Holland, Schweiz, Spanien, USA och Kanada.

Robert Greenhalf har skrivit boken "Towards the Sea" en illustrerad dagbok från ett typiskt arbetsår och tillsammans med den franska konstnären och illustratören Noelle Le Guilluozic har han skrivit och illustrerat boken "Baie de Somme & Rye Bay" som är ett visuellt utforskande av de båda havsnära fågellokalerna på var sin sida av engelska kanalen.

Robert Greenhalf deltog med träsnitt på Pictors grafikutställning "Grafisk Vår V" mars 2015.

pdf.png
bottom of page