top of page

Hilda Kernell

Född i Amsterdam, bosatt i Groningen, Holland.

Målare. Arbetat även som psykolog och museumspedagog för barn på Rijksmuseum, Stedelijk och van Gogh-museet i Amsterdam.

Hilda Kernell bodde åtta år i Stockholm och debuterade på Galleri Heland 1971. Ställde samma är ut på Nationalmuseets "Unga tecknare". Har därefter haft ett tiotal utställningar i Sverige och ett trettiotal utställningar i Holland.

I Sverige har hon bl a ställt ut på Galleri Gripen i Karlstad, Dubergska Gården i Motala, Ljungbys konsthall, Galleri Hörle slott, Värnamo och konsthallen i Alvesta. 2012 ställde hon ut på Möckelsnäs Herrgård, Älmhult, Galerie Groninger Kroon i Holland och 2013 på Galleri Pictor, Munka Ljungby.

I Holland har hon ställt ut på gallerier och konsthallar bl a i Amsterdam, Laren, Hilversum, Aalsmeer, Den Haag, Maastricht Rotterdam, Roden, Borgen och Groningen (Pictura).

Hilda Kernells bildvärld ligger i gränslandet mellan yttre och inre verkligheter där tankar, infall och idéer draperas i den yttre verklighetens igenkännbara och bekanta former. Resultatet blir överraskande. I små triptyker, målade på träpannåer skildrar hon motsatspar med gemensam nämnare som Ute/Inne, Sommar/Vinter och Medeltid/Nutid.

Hon är medlem i Centrum voor Beeldende Kunst i Groningen​.

pdf.png
bottom of page