top of page

Kjell A Sundberg

f. 1942 i Långbäcken,Västerbotten.
Autodidakt, målare, skulptör, grafiker.

Debuterade på Galleri Miramar i Ljungby 1979 och har sedan dess gjort dryga 60-talet separatutställningar bl a på Galleri A E Boj i Stockholm, Galleri Bokhandlargården i Båstad, Galleri Ängeln i Lund, Vetlanda Konstförening, Ljungby Konstförening, Galleri Galax i Göteborg, Northern Light i Palo Alto, USA, Galleri Sigma i Växjö, Galleri Rackargården i Kalmar,Galerie Helth i Köpenhamn och Smålands museum I Växjö.

Kjell Sundberg har fått en lång rad uppdrag för offentlig miljö. Det har blivit runt 40 olika utsmyckningsuppdrag som han gestaltat med oljemålningar och träskulpturer. Hans träskulpturer finns bl a på kommmunhuset och biblioteket i Ljungby, Jönköpings länsteater, Södra Skogsägarna i Växjö, Angelstads kyrka, Smålands Museum och Länslasarettet i Växjö samt på Karlshamns bibliotek (Duvdrottningen)

För Båstads kommun har han bl a utfört en bildsvit på 14 målningar, illustrerande viktiga händelser i Båstads historia och målade i samband med Båstads 550-årsjubileum.
För Berättarrummet i Båstads nya bibliotek har han utfört oljemålningen Sagoskog.

Han har också tillsammans med Mia Einarsdotter svarat för den konstnärliga gestaltningen av Ljungby Sagomuseum.

Kjell Sundberg ställde ut målningar, grafik och träskulpturer på Pictor 7 juli-26 augusti 2012. Utställningen invigdes av författaren Per Gustavsson.

Läs mer om Kjell Sundberg på Pictors blog 6 och Pictors blog 10.

pdf.png
bottom of page