top of page

Marie-Louise Ullmark

F. 1949 bosatt i Stockholm.
Utbildning på Stockholms Universitet och målarkurs i Stockholm.

Efter en karriär i näringslivet bl a som chef för Handelskammaren i San Francisco påbörjade Marie-Louise Ullmark sin konstnärsbana i femtioårsåldern och har sedan dess haft fullt upp med att måla till separat- och samlingsutställningar i USA och i Sverige. Hon har också deltagit i utställningar i Paris och Kanada.

Mellan 2001-2015 har hon haft dryga tjugotalet separatutställningar, i Sverige huvudsakligen i Stockholm bl a på Galleri Studio 5, Galleri Bellman, Konsthallen Stockholm, Galleri Hagman och Galleri Rääf och i USA huvudsakligen i Kalifornien bl a på Focus Gallery, DiPietro Todd och Swedish Room, San Fransisco Design Center i San Fransisco samt på Robert Mondavi Winery i Napa Valley.

Under samma period har hon deltagit i lika många samlingsutställningar på olika platser i Kalifornien, bl a på The Giorgi Gallery i Berkeley och SomARTS i San Fransisco, i Kanada på Galerie Gora i Montreal och i Stockholm på bl a Affordable Art Fair och Edsvik Art Fair.

Marie-Louise Ullmarks målningar har hittat köpare på många håll i världen, förutom i Sverige och USA även i t ex  Frankrike, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Kina och Mexico.

pdf.png
bottom of page