top of page

Minako Masui

F. 1940 i Yokohama, Japan. Flyttade till Sverige 1962. Bor i Malmö.
Utbildad på Forum grafikskola 1984-89 i Malmö.

Medlem i Grafiska Sällskapet, The Japan Artist Association, Grafikens Hus, Grafik i Väst och Konstnärsgruppen Aura.

Minako Masui är representerad på Moderna Museet i Stockholm, konstmuseerna i Göteborg, Västerås, Uppsala, Norrköping, Ystad, Eskilstuna och Sörmlands Konstmuseum samt Regionmuseet i Kristianstad. Utanför Sverige är hon representerad i Japan på Kuso-no-Mori Art Museum i Kyushu och Svenska Ambassaden i Tokyo, i Finland på Museum Centre Vapriikki i Tammerfors och Alvar Aalto Museum i Jyväskylä, i Polen på The National Museum i Krakow och i Ukraina på Charkiv Art Museum, Charkiv.

Hon har gjort närmare hundratalet separatutställningar sedan första utställningen 1987, de flesta i Sverige men också i Japan, Finland, Danmark och Nederländerna. Hon har deltagandet i cirka tvåhundra samlingsutställningar hemma och utomlands bl a i grafikbiennaler och triennaler i Sverige, Tyskland, Polen, Indien, Japan, Nederländerna, Sovjetunionen, Frankrike, Spanien.

Minako Masui har också anlitats för offentliga utsmyckningar bl a för den 100 m långa stenmuren "Åbrädden" i Råå, Helsingborg och "Vindens Portar" i Hässleholm.

pdf.png
bottom of page